Interaktív impressziók

Interaktív impressziók

Játékos impressziógyűjtemény mindennapi videojáték kalandjaimból.

Friss topikok

Linkblog

Metropolis Street Racer és a next-gen érzés

2010.11.24. - MannyCalavera 9 komment

Autóbuzik körében létező fogalom az új autó szag (leginkább a jobb, mint a női ágyéktáj mellékmondattal lehet együtt hallani). A szalonból elhozott, frissen átadott autó sajátos bukéja ez, legfőbb komponensei az állott műanyag- és kárpitszag, ami a többhetes szállítás során kondenzálódott a járgány utasterében. Büdös, mint a franc, mégis csillogó szemekkel szuszogja magát kábultra minden autóbolond, ahelyett, hogy lehúzná az összes ablakot, ha új autóban ül... Mert az új autó szag nem azért jó, mert olyan amilyen. Az új autó szag sokkal inkább érzetek együtt állása, egy bizsergető szünesztézia, amit - való igaz - mindenkinek legalább egyszer ajánlott átélni.

A gamerek földjén valami hasonló, amikor generációváltást követően megcsapja az embert a next-gen első szele. Nem maga a hardver. Persze az is minimum egy fél erekció 10-50 éves korig, ahogy az ember letépi a dobozt a ropogós vasról, majd áram alá helyezi, hogy aztán könnyes szemmel hatódjék meg a boot képernyő egyszerűségén. Mégis, az igazi next-gen szél, az igazi "húbazmeg" az első szoftverrel jön, ami megvillantja azt, mire képes az új gép. Persze az első next-gen játékok szinte soha nem hajtják ki az új vasat. Simán csak úgy tudnak valamit, ahogy azt az előző körben még senki, mert az hardver korlátok miatt elképzelhetetlen volt. Ezzel együtt irányt mutatnak, meghatározzák a sarokpontjait a következő évek játékainak és mércét állítanak fel.

 

Fel tudnék sorolni néhány ilyen játékot. Super Mario Bros, Street Fighter, Prince of Persia, Dune 2, Goldeneye, Mario 64, Halo, Tekken, és így tovább. E patinás klub tagja az MSR is, ami elsőként mutatta meg, miért más dimenzió a Dreamcast, mint a Playstation, vagy az N64. Ez a látvány, ad absurdum ez a koncepció elképzelhetetlen volt mindkét, a generációból még futó konzolon. Ha ez nem csak egy személyes impressziógyüjtemény lenne, most jöhetne a koncepció részletes kibontása, a Dreamcast és a Bizarre-os fiúk fényezése, de legyen elég annyi: ma egy kicsit megcsapott a next-gen szél. :-)

Címkék: verseny legendák dreamcast

A bejegyzés trackback címe:

https://ezzeljatszom.blog.hu/api/trackback/id/tr722471147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2014.03.09. 21:55:17

Teljesen véletlenül akadtam erre a blogra, Dreamcastos témákat keresgélve. Végigolvastam az írásokat, nagyon bejöttek. Ritkán lát - olvas az ember ennyire eltalált, "vetítős" élménybeszámolókat videojátékos témákról. Kár, hogy 3 éve nem frissült, legalábbis itt. Gondolom van elég más tennivaló, mint ez. Szeretném a Resi2 leírást "ellopni" a saját oldalamra, természetesen nem a saját nevem alatt, hanem az eredeti szerző megjelölésével és természetesen bele egyezésével. jelentkezz, légyszi! www.sargakazi.hu Üdv, SakmaN

MannyCalavera 2014.03.12. 19:39:19

@SakmaN: Emailben már válaszoltam, de a franc tudja nem az éterben kötött-e ki... Kösz a kedves szavakat, szabadon felhasználható, amit itt találsz. További kellemest. :-)

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2014.03.12. 22:31:00

Szia! Hát Emil nem jelentkezett, elveszett valahol a kibertérben. "update" néven megfelel, ha szerzőként feltüntetlek? Teljesen kiveszett a kedv belőled, hogy újabb ilyen eszmefuttatásokat gyárts? Csak úgy kérdezem ám... :-D

MannyCalavera 2014.03.18. 20:08:59

Megfelel. Nem veszett ki, elképesztően banális oka van, hogy ennyi ideje nem írtam ide: elfelejtettem az url-t... :-)

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2014.03.26. 00:52:22

Hát én tudok egy URL-t, amit momentán eléggé jól tudok, felkínálom neked mint fórumot, ha épp írni támad kedved! Dühöngős cikkek is jöhetnek, régen is gyárottak és most is gyártanak szemetet eleget... www.sargakazi.hu :-D De most komolyan!

MannyCalavera 2014.03.27. 18:15:43

@SakmaN: Amit ezen az oldalon találsz, a továbbiakban a külön engedélyem nélkül szabadon publikálhatod a sargakazi.hu-n is.

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2014.03.27. 22:38:26

@MannyCalavera: :-D Köszi! Híressé teszlek, meglátod!

MannyCalavera 2014.04.01. 22:00:13

@SakmaN: Ezt törlöm, az egészet átcuccoltam a nerdology.blog.hu oldalra.

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2014.04.01. 22:33:59

KULA WORLD! Az egyik legjobb PSX game, eredetiben szinte beszerezhetetlen már, tavaly 10 k körül volt az ára béjen, de ahogy most nézem inkább 15-18k most!
süti beállítások módosítása